Vertrouwenspersoon jeugd

Ieder kind, iedere jongere en iedere ouder of verzorger die te maken krijgt met een vorm van jeugdhulp heeft recht op ondersteuning van een vertrouwenspersoon. Zij helpen en adviseren wanneer je ontevreden bent over jeugdhulp. En ondersteunen mensen die een klacht hebben over de jeugdhulp. Dat is altijd gratis. De vertrouwenspersonen van Adviespunt Zorgbelang en het AKJ helpen je verder.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Loop je rond met vragen of problemen? Onze cliëntondersteuners kunnen je helpen bij het vinden van een oplossing. Het is gratis en ze werken onafhankelijk van gemeente en zorginstellingen. Het kan gaan om verschillende vragen. Bijvoorbeeld:
- Waar vind ik een overzicht van de hulp waar ik terecht kan?
- Kan iemand met mij meedenken over mijn hulpvraag?
- Kan iemand mij helpen bij het gesprek met de gemeente, het wijkteam, of hulpverlener?
Voor meer informatie: www.adviespuntzorgbelang.nl

 

Folder: Onafhankelijke Cliëntondersteuning voor ouders

Binnen het Jeugdplatform Amsterdam heeft Cliëntenbelang Amsterdam (samen met de Stichting Alexander) een folder ontwikkeld: "Onafhankelijke Cliëntondersteuning". In deze folder voor ouders is te lezen wat onafhankelijke cliëntondersteuning inhoudt, waar u recht op hebt, en voor welke zaken u er gebruik van kunt maken.

En wilt u weten of de cliëntondersteuning in uw gemeente goed geregeld is? Hebt u goede of slechte ervaringen en wilt u die delen, dan kunt u de digitale checklist invullen.