Sla navigatie over

Vertrouwenspersoon jeugdhulp

Waarvoor kun je terecht bij de vertrouwenspersonen?

  • Vertrouwenspersonen geven informatie als er vragen zijn over rechten en plichten. Zij weten alles over de wetten en regels binnen de zorg voor jeugd.
  • De vertrouwenspersoon helpt bij het bespreekbaar maken van onvrede met de hulpverlener, of ondersteunt bij het indienen van een klacht.
  • Ondersteun jij iemand die met zorg voor jeugd te maken heeft? Weet dan dat vertrouwenspersonen ook jou kunnen ondersteunen en adviseren. Zo sta je een stuk sterker. 
  • Ook pakken we signalen op. Alle vragen en klachten worden anoniem geregistreerd en geanalyseerd. Deze worden besproken met de instellingen en gemeente. Daarbij dringen we aan op verbetering.

 

Contact

Heb je te maken met jeugdhulp? Wil je advies, heb je een vraag of een klacht?

De vertrouwenspersonen helpen je verder!

Bel naar het landelijke nummer van het AKJ, 088 555 1000, stuur een e-mail naar info@akj.nl, of vul het contactformulier in op www.akj.nl/contact.


Als je al contact hebt gehad met een vertrouwenspersoon van Zorgbelang, dan kun je ook direct bellen naar de betreffende zorgbelangorganisatie. Kijk voor de telefoonnummers op de sites van deze zorgbelangorganisaties:

www.zorgbelang-brabant.nl/ (ook voor de provincie Zeeland)

www.zorgbelanggelderland.nl/

www.zorgbelang-groningen.nl/

www.zorgbelang-drenthe.nl/

www.zorgbelang-fryslan.nl/

 

Ook zorgaanbieders en/of gemeentes kunnen met vragen over het gratis vertrouwenswerk Jeugd van het AKJ en Zorgbelang contact met ons opnemen.

 

Onafhankelijke hulp voor kind en ouder 

De vertrouwenspersonen komen op voor jongeren én volwassenen die met  jeugdhulp te maken hebben. De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en hebben geheimhoudingsplicht. Zorgbelang en het AKJ werken volgens de richtlijnen van het Protocol Huiselijk geweld en Kindermishandeling. De dienstverlening is gratis.

Stuur een e-card!

Stuur een e-card

Uw relaties attenderen op Zorgbelang? Met uw hulp kunnen we belangen in de zorg beter behartigen.
Stuur een e-card!
Pagina afdrukken