Sla navigatie over

Vertrouwenspersoon jeugdhulp

De vertrouwenspersoon Jeugdhulp valt sinds 2015 onder verantwoordelijkheid van gemeenten. Het 'AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp' en zes zorgbelangorganisaties voeren het onafhankelijke vertrouwenswerk in samenwerking met elkaar uit, in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De vertrouwenspersonen Jeugd van de zorgbelangorganisaties zijn actief in Groningen, Drenthe, Friesland, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. De vertrouwenspersonen in de jeugdhulp van het AKJ zijn actief in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel en Limburg.

 

Waarvoor kun je terecht bij de vertrouwenspersonen?

  • Vertrouwenspersonen geven informatie als er vragen zijn over rechten en plichten. Zij weten alles over de wetten en regels binnen de zorg voor jeugd.
  • De vertrouwenspersoon helpt bij het bespreekbaar maken van onvrede met de hulpverlener, of ondersteunt bij het indienen van een klacht.
  • Ondersteun jij iemand die met zorg voor jeugd te maken heeft? Weet dan dat vertrouwenspersonen ook jou kunnen ondersteunen en adviseren. Zo sta je een stuk sterker. 
  • Ook pakken we signalen op. Alle vragen en klachten worden anoniem geregistreerd en geanalyseerd. Deze worden besproken met de instellingen en gemeente. Daarbij dringen we aan op verbetering.

 

Contact
Heb je te maken met jeugdhulp? Wil je advies, heb je een vraag of een klacht?
De vertrouwenspersonen helpen je verder!

  • Telefoon:             088 555 1000 (op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur)
  • E-mail:                info@akj.nl   
  • Chat:                   www.akj.nl (chat open: op ma-do van 16:00-20:00 uur / vr van 15:00-17:00 uur)
  • Contactformulier: http://www.akj.nl/algemeen/contact/


Als je al contact hebt gehad met een vertrouwenspersoon van Zorgbelang, dan kun je ook direct bellen naar de betreffende zorgbelangorganisatie. Kijk voor de telefoonnummers op de sites van deze zorgbelangorganisaties:

www.zorgbelang-brabant.nl/ (ook voor de provincie Zeeland)

www.zorgbelanggelderland.nl/

www.zorgbelang-groningen.nl/

www.zorgbelang-drenthe.nl/

www.zorgbelang-fryslan.nl/

 

Ook zorgaanbieders en/of gemeentes kunnen met vragen over het gratis vertrouwenswerk Jeugd van het AKJ en Zorgbelang contact met ons opnemen.

 

Onafhankelijke hulp voor kind en ouder 
De vertrouwenspersonen komen op voor jongeren én volwassenen die met  jeugdhulp te maken hebben. De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en hebben geheimhoudingsplicht. Zorgbelang en het AKJ werken volgens de richtlijnen van het Protocol Huiselijk geweld en Kindermishandeling.
De dienstverlening is gratis. 

Stuur een e-card!

Stuur een e-card

Uw relaties attenderen op Zorgbelang? Met uw hulp kunnen we belangen in de zorg beter behartigen.
Stuur een e-card!
Pagina afdrukken