Sla navigatie over

Onafhankelijke CliŽntondersteuning

Sinds 1 maart 2015  biedt Zorgbelang mensen die onder de Wet Langdurige Zorg (Wlz) vallen gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Voor mensen die 24 uur per dag toezicht nodig hebben en in een instelling wonen of met een zorgpakket thuis verblijven. Iedereen met een WLZ-indicatie kan bij onze ervaren cliëntondersteuners terecht. De ondersteuners werken altijd vanuit uw belang, denken met u mee en zijn onafhankelijk van zorgaanbieders of zorgkantoor. We zijn blij dat we mensen met een zwaardere zorgvraag kunnen ondersteunen.

 

Wlz-indicatie en hulp nodig bij het regelen van zorg?

Heeft u een Wlz-indicatie en heeft u hulp nodig bij het regelen van uw zorg of bij het maken van nieuwe afspraken hier over? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vanuit de Wet langdurige zorg heeft u recht onafhankelijke ondersteuning bij vragen over uw zorg. Onze cliëntondersteuners helpen u met het zo goed mogelijk organiseren van de zorg die in uw situatie het beste bij u past. U kunt bij ons terecht voor:

 

Informatie & advies
Over bijvoorbeeld het zorgaanbod in uw omgeving, de manier waarop de zorgaanbieders uw zorg kunnen bieden, eventuele wachtlijsten of over uw rechten als cliënt.

 

Hulp bij het invullen van uw persoonlijk plan
U kunt voor het opstellen, evalueren en bijstellen van uw persoonlijk plan de hulp van onze cliëntondersteuners inroepen. In een persoonlijk plan legt u de invulling van uw Wlz-zorg vast: de manier waarop u uw leven wilt inrichten en wat daarbij voor u de beste zorg is (verblijf in een zorginstelling, een volledig of modulair pakket thuis, een persoonsgebonden budget).

 

Hulp bij het opstellen van een zorgplan
Wanneer u naar een zorginstelling gaat, maakt u met de zorgaanbieder afspraken over de invulling van de zorg die u krijgt. Dit wordt vastgelegd in een zorgplan. Onze cliëntondersteuners kunnen u helpen bij het opstellen, evalueren en bijstellen van uw zorgplan. Ze kunnen ook met u meegaan wanneer u het plan gaat bespreken.

 

Het vinden van een passende zorgaanbieder
We helpen u met het vinden van een passende zorgaanbieder of het nu gaat om een verblijf in een  instelling of om een zorgpakket thuis.

 

Bemiddeling
U kunt een beroep op ons doen wanneer u het met uw zorgaanbieder niet eens wordt over de invulling van uw zorgvraag. Als u bijvoorbeeld vindt dat de zorgaanbieder (binnen de grenzen van uw indicatiebesluit) de verkeerde of te weinig zorg levert. Of als u van mening bent dat de zorgaanbieder de met u gemaakte afspraken in het zorgplan niet nakomt.

 

Werken vanuit de regio
Onze cliëntondersteuners werken vanuit de regio. Dat betekent dat wij alle informatie hebben over de (zorg)mogelijkheden in uw omgeving. U kunt hierbij denken aan het aanbod van zorgaanbieders, mogelijke wachtlijsten en de kwaliteit van het zorgaanbod. In onze ondersteuning staat uw belang centraal, we werken onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

 

Contact

De onafhankelijke cliëntondersteuners langdurige zorg zijn te bereiken via telefoonnummer 0900 243 81 81 (normaal gesprekstarief)

De lijn is bereikbaar op:
Maandag              9.00 tot 17.00 uur
Dinsdag               9.00 tot 17.00 uur
Woensdag            9.00 tot 17.00 uur
Donderdag           9.00 tot 17.00 uur
Vrijdag                 9.00 tot 17.00 uur

 

Onze dienstverlening is gratis, u betaalt alleen de lokale belkosten wanneer u contact met ons opneemt. U kunt ons ook bereiken via de landelijke website: www.adviespuntzorgbelang.nl.  

 

Onafhankelijke cliŽntondersteuning

Voor iedereen die onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ) valt biedt Zorgbelang sinds 1 maart 2015 gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuners zijn bereikbaar via: 0900 243 81 81 (alleen uw gebruikelijke belkosten).

 

Heeft u vragen of hulp nodig bij een klacht? Het Adviespunt Zorgbelang kan u helpen. Ook kunt u bellen met 0900 - 243 70 70 (€ 0,10 per minuut)

Stuur een e-card!

Stuur een e-card

Uw relaties attenderen op Zorgbelang? Met uw hulp kunnen we belangen in de zorg beter behartigen.
Stuur een e-card!
Pagina afdrukken