Sla navigatie over

Profiel ambassadeur Mijnkwaliteitvanleven.nl

Wil jij meehelpen zichtbaar te maken waar goede zorg ECHT om draait?

Heb jij zin om dit grote landelijk programma enthousiast te promoten?

 

Ben jij

Enthousiast? Communicatief sterk? Heb je ervaring met promoten en vertellen?

 

Word ambassadeur bij Mijnkwaliteitvanleven.nl

Op dit moment verandert er veel in de zorg. Wet- en regelgeving verandert. De gemeente krijgt er veel zorgtaken bij. Er wordt een groter beroep gedaan op mensen om langer zelfstandig te blijven wonen en elkaar daarbij te helpen. Maar hoe gaat het met de mensen om wie het draait? Mensen met een beperking, chronische ziekte, ouderen en hun mantelzorgers.

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en het Nationaal Ouderenfonds (NOF) werken samen met CSO, Mezzo, Per Saldo en Zorgbelang aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Op de gelijknamige website (vanaf november online) kunnen mensen vragenlijsten invullen en daarmee voor zichzelf in kaart brengen wat voor hen belangrijk is om een zo goed mogelijk leven te leiden.

Mensen komen daarmee sterker te staan om zaken te bespreken die de kwaliteit van hun leven kunnen verhogen en stelt ze in staat de juiste keuzes te maken. Op de site kunnen deelnemers hun eigen situatie en ervaringen vergelijken met die van anderen. Per gemeente wordt zichtbaar hoe burgers hun kwaliteit van leven ervaren. Met het verzamelen van al deze ervaringen maakt Mijnkwaliteitvanleven.nl duidelijk waar goede zorg echt om draait. Deelnemers oefenen invloed uit op hun eigen leven, op elkaars leven én op het beleid.

Het programma werkt samen met een grote groep vrijwilligers. Op den duur wordt dit een groot landelijk netwerk. Vrijwilligers die mensen informeren over het bestaan en belang van de website, mensen ondersteunen of begeleiden bij het beantwoorden van de vragen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich vooral willen richten op het enthousiasmeren van potentiële deelnemers van de website. Als ambassadeur vertel je op bijeenkomsten over het project Mijnkwaliteitvanleven.nl. Hierbij wordt je door het team van Mijnkwaliteitvanleven.nl ondersteund met een presentatie over de website, flyers om uit te delen en posters om op te hangen.    

 

Wat doe je als ambassadeur?

Als ambassadeur ben je vooral actief aan het vertellen over dit project. Dat kan zijn tijdens je huidige werk als vrijwilliger, op beurzen of tijdens bijeenkomsten. Je vertelt mensen in de doelgroep over de mogelijkheden van de website en het belang van het project voor henzelf en voor de samenleving. Door jouw enthousiasme motiveer je deze mensen om deelnemer te worden. Als de situatie zich er voor leent, bijvoorbeeld omdat er een computer aanwezig is, dan laat je de website zien en help je deelnemers op weg.

Als werver ben je erg belangrijk voor het programma Mijnkwaliteitvanleven.nl:

  • Je maakt deel uit van het Mijnkwaliteitvanleven.nl-team van Zorgbelang
  • Je bent inzetbaar op meerdere locaties als werver namens Zorgbelang

De hoeveelheid tijd die je kwijt bent is afhankelijk van hoe snel je op een bijeenkomst deelnemers kan werven. Het werven kan goed aansluiten op de reguliere werktijden als je al actief bent als vertegenwoordiger of ambassadeur van Zorgbelang. Als je bijvoorbeeld tijdens een geplande bijeenkomst extra tijd inruimt voor dit project (plus extra voorbereidingstijd).

 

Wat bieden wij jou als ambassadeur/werver?

  • Meedraaien in een uitdagend project
  • Een duidelijke opdracht en toereikende faciliteiten
  • Reiskostenvergoeding
  • Training
  • Toolkit (benodigde presentatie, folders, posters)

Herken jij jezelf in dit profiel en heb je affiniteit met ouderen en mensen met een chronische aandoening en/of beperking? Geef je dan op als ambassadeur voor mijnkwaliteitvanleven.nl.

 

Wil je meer informatie of solliciteren?

Dat kan bij Zorgbelang Nederland, Inge Wiese, 06-22688172, iwiese@zorgbelang-nederland.nl.

 

Stuur een e-card!

Stuur een e-card

Uw relaties attenderen op Zorgbelang? Met uw hulp kunnen we belangen in de zorg beter behartigen.
Stuur een e-card!
Pagina afdrukken